16:04 / 21.12.2020.

Autor: I.Z./Oporbeni zarez/Hrvatski radio/HRT

Grbin: Mjere su kontradiktorne

-

-

Foto: - / -

Grbin je naglasio kako stanje oko pandemije nije redovno stanje i da to treba jasno reći.
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u emisiji Hrvatskog radija "Oporbeni zarez" kako su nove mjere Nacionalnog stožera kontradiktorne. Dodao je da stanje vezano uz pandemiju nije "redovno" i da to treba jasno reći. ➡️ Plenković: Krenut ćemo u kampanju informiranja o cjepivu

- Mi ne tražimo ništa više od Vlade Republike Hrvatske osim da se one mjere koje su teške, koje izlaze iz okvira redovnog, donose na način koji je propisan Ustavom RH, a to je dvotrećinskom većinom, istaknuo je predsjednik SDP-a.

"Vlada nije dobro radila svoj posao"

Grbin je rekao kako su vladajući odugovlačili s donošenjem mjera i da su tim odugovlačenjem doveli Hrvatsku u ovakvu tešku situaciju. Poručio je da Vlada nije radila dobro. Naglasio je da mu nije jasno zašto Vlada izbjegava dogovor s oporbom.

- I mi smo dobili potporu građana ove zemlje da radimo svoj posao, da se naš glas čuje, ali da se čuje i glas onih koji su nas izabrali da ih zastupamo, kazao je.

Grbin: Potrebno veće suglasje

Dodao je da oporba nije potučena do nogu, kako je to rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković, već da je potučena do nogu hrvatska demokracija od strane onih koji ne razumiju da je u ovakvoj krizi potrebno veće suglasje i razumijevanje drugih i drugačijih.

- Ovdje pobjednici možemo ispasti ako svi zajedno djelujemo, smanjimo broj zaraženih i broj umrlih od ove opake bolesti. To bi trebao biti posao i cilj svih nas, kazao je Grbin.

Rekao je da oporba od prvog dana ove krize daje konstruktivne prijedloge.

- Kada vidimo da je negdje prevršena svaka mjera, onda reagiramo. Tamo gdje tome nije tako, tamo Vladine prijedloge podržavamo i to ćemo činiti i u buduće, poručio je.

Predsjednik SDP-a je rekao kako ne vidi da je počela kampanja za cijepljenje te se nada da će uskoro početi. Poručio je da će SDP krenuti sa svojom kampanjom i pozvati građane da se cijepe.

"Treba početi gledati i ekonomske posljedice"

Grbin je kazao kako je vrlo važno da se u koronakrizi počne gledati i ekonomski aspekt odnosno ekonomske posljedice.

- Već neko vrijeme govorim da ekonomski odgovor na koronakrizu ima najmanje dvije stvari o kojima moramo voditi računa. Jedno je da osiguramo da što veći broj poduzetnika preživi koronakrizu, da se što veći broj radnih mjesta očuva, to je prioritet, ali nije dovoljno. Moramo razmišljati što će biti kada koronakrizi dođe kraj. Moramo osigurati povoljne uvjete - da poduzetnici istog trenutka kada koronakriza prestane mogu normalno početi raditi i da mogu osigurati rast kako bi se iz ovog ponora u koji smo upali mogli dignuti, poručio je.

Naglasio je kako su poduzetnici dali određene prijedloge, ali ih je Vlada odbila. Cijelu emisiju pogledajte u nastavku.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!