U Čačincima poplavljene brojne ulice, obiteljske kuće, dječji vrtić

12.05.2023.

Zadnja izmjena 21:48

Autor: Mateja Ribičić/Dnevnik/HRT/IMS/V.K.

Čačinci

Čačinci

Foto: Ravnateljtsvo civilne zaštite / Twitter

Snažno nevrijeme pogodilo je poslijepodne istok zemlje. Najteže je bilo u općini Čačinci u Virovitičko-podravskoj županiji. Zbog tuče i velikih količina kiše - poplavljeni su brojni objekti. Službe su i dalje na terenu. Šteta je velika.

Oko 16 sati olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom zahvatilo je područje općina Čačinci, Mikleuš i Donje Pištane. Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je više poziva o plavljenju objekata.

Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.

- Šteta je u ovom trenutku nemjerljiva, ona je zasigurno višemilijunska. Mi smo novi vrtić otvorili prije nekakvih godinu i pol dana, rekao je Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci.

Vrtić je poplavljen.

- Brzinom svjetlosti uspjeli smo se dogovoriti sa školom, ustupit će nam jedan dio svog prostora, tako da nijedno dijete neće bez vrtića. U vrtiću imamo 72 djece, rekla je Ana Krmpotić, ravnateljica Dječjeg vrtića.

Oštećeno je nekoliko gospodarskih objekata i obiteljskih kuća. Cestovni i željeznički promet obustavljen je zbog opasnosti od urušavanja nasipa. Opasnosti za ljude pak nije bilo.

- Prema informacija s kojima mi raspolažemo zasada nije bilo nikakvih takvih opasnosti, svi naši mještani su sigurni. Naravno objekti koji su poplavljeni, nastojat ćemo tu štetu sanirati čim prije, uz pomoć svih, rekao je Alen Jurenac, načelnik općine Čačinci.


Poplava u Požegi


U poslijepodnevnim satima područje grada Požege zahvatila je jaka kiša praćena ledom. Najteže je bilo na Sajmištu.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je oko 60-ak dojava o poplavljenim podrumima i ulicama.

-  Imamo oko 24 intervencije koje su u tijeku i trenutno smo na ispumpavanju tih odvodnih voda koje jednostavno nije mogla kanalizacija progutati, kazao je Dalibor Hunka, zapovjednik vatrogasne zajednice grada Požege.Grmljavinsko nevrijeme u Šibensko-kninskoj županiji


Pošteđen nije ostao ni jug Hrvatske, u Žaboriću, u Šibensko-kninskoj županiji, u jednom satu palo je 70 litara kiše.

Udar groma izazvao je otvoreni požar kod Jadrtovca, no intervencija nije bila potrebna jer je vatru ugasila kiša - koja će prema prognozi, neumorno padati i idućih dana.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!