14:45 / 20.01.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Grmoja: COVID potvrde besmislene su od samog početka

Nikola Grmoja

Nikola Grmoja

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja izjavio je u četvrtak da su COVID potvrde besmislene od samog početka, ustvrdivši da one nisu epidemiološka mjera i nemaju znanstvenih utemeljenja, pa su se sada počeli "presvlačiti kaputi i mijenjati šeširi".

- Počeli su se presvlačiti kaputi i mijenjati šeširi... ono što je narod rekao potpisima za referendum i ono što ozbiljna struka govori mjesecima sada će početi govoriti mnogi, da COVID potvrde nisu epidemiološka mjera i nemaju znanstvenih utemeljenja, poručio je Grmoja i podsjetio kako Most od početka govori da covid potvrde nemaju smisla jer i cijepljeni mogu širiti zarazu.

U slobodnom iznošenju stajališta u Saboru istaknuo je da Most nije nikada ni riječ rekao protiv toga da se ljudi cijepe, posebno stariji i imunokompromitirani, ali da isto tako ne dopušta da se "isključi zdrav razum".

Grmoja: Zdrav razum govori da moramo živjeti s virusom kao u prošlosti

- A zdrav razum odavno govori da se moramo vratiti normalnim životima i živjeti s virusom kao što je čovječanstvo živjelo sa svim virusima u prošlosti, naglasio je Grmoja.

Andreja Marić je u ime Kluba SDP-a od ministra zdravstva Vilija Beroša zatražila da donese strategiju borbe protiv omikrona, takozvani semafor mjera, navodeći niz problema u zdravstvenom sustavu.

Puno je bolovanja, zdravstveni djelatnici su iscrpljeni, nedostaje liječnika i sestara, kapaciteti za testiranje su ograničeni, broj umrlih raste, sustav je pred raspadom, troškovi su veliki, a Ministarstvo zdravstva i Stožer civilne zaštite stalno oklijevaju i kalkuliraju, kazala je Marić i upitala do kada će to biti tako.

Marijana Puljak je u ime Kluba Centra i GLAS-a najavila da će predložiti tematsku sjednicu saborskog Odbora za znanost i obrazovanje na temu Sveučilišta u Osijeku zbog brojnih afera koje, rekla je, srozavaju ugled tog sveučilišta te dovode u pitanje kvalitetu i stečene akademske titule.

Podsjetila je da je na tom sveučilištu doktorirao predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović sa svojim spornim radom, kao i niz osoba iz političkog i javnog života, te da je na upitnu kvalitetu ukazalo i stručno povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!