Grmoja i Mlinarić o optužnici srbijanskog Tužiteljstva protiv časnika Hrvatske vojske

13:26 / 20.05.2022.

Autor: HRT

Nikola Grmoja i Stipo Mlinarić

Nikola Grmoja i Stipo Mlinarić

Foto: HTV / HRT

Saborski zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta, Nikola Grmoja i Stipo Mlinarić, komentirali su optužnicu koju je srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine podignulo protiv časnika Hrvatske vojske. 

Optužnica tereti četiri visoka časnika da su zapovjedili zračno raketiranje civila u izbjegličkoj koloni u akciji Oluja 1995.

- Srbija je u 2021. otvorila 4 poglavlja u tom procesu pristupanja EU-u, znate li koliko je riješeno sudbina nestalih hrvatskih žrtava? Nula! To je rezultat Plenkovićeve vanjske politike i onda dolazimo u apsurdnu situaciju da agresor podiže optužnice protiv naših vojnika koji su oslobađali zemlju. Ne znam što možemo u ovome trenutku, ali definitivno se trebalo puno čvršće postaviti. Ne možemo dopustiti više da Srbija neometano otvara poglavlja, a da se ništa ne događa ni po pitanju sudbine nestalih hrvatskih žrtava ni po pitanju ratne odštete, rekao je Grmoja.

- Što se događa pred našim očima? Osim onima koji su zaslijepljeni, a to smo vidjeli po jučer po priopćenju ministarstva branitelja i Tome Medveda kao potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, gdje je samo floskulu poslao priopćenjem da država Hrvatska neće pristati na iskrivljavanje povijesti. Ja odavde pitam: Tomo Medved, što si učinio da se ovo ne događa? Što ste napravili? Jeste pozvali srbijanskog veleposlanika, jeste mu uručili protestnu notu, jeste li ga potjerali iz Hrvatske? Što ste napravili, pitao je Mlinarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!