Gužva na granici sa Slovenijom kao da nema pandemije

18.12.2020.

12:02

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo
- Upravo na GP Bregana na ulazak u Republiku Hrvatsku čeka se između sat i pol do dva, a većinom se radi o putnicima koji su u tranzitu, te neće ostati u Republici Hrvatskoj, kazala je.
Nove epidemiološke mjere, odnosno uvođenje propusnica, utjecat će i na putovanja u druge države. HTV-ova reporterka Lucija Judnić kazala je u Dnevniku HTV-a kako granični prijelazi danas izgledaju uobičajeno za ovo vrijeme godine, kao da nas očekuje tradicionalni Božićni tjedan u kojem hrvatski državljani iz raznih dijelova Europe dolaze posjetiti svoje najmilije.

➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

- Upravo na GP Bregana na ulazak u Republiku Hrvatsku čeka se između sat i pol do dva, a većinom se radi o putnicima koji su u tranzitu, te neće ostati u Republici Hrvatskoj, kazala je.


Judnić je istaknula da putnici koji dolaze iz zemlje koja je označena crvenom i dalje moraju imati nalaz PCR testa ne stariji od 48 sati te ga moraju pokazati graničnoj policiji.

- Ako se niste testirali, možete to obaviti u Republici Hrvatskoj, ali do trenutka dok ne dobijete rezultate trebate biti u samoizolaciji, naglasila je HTV-ova reporterka.

Dodala je kako to ne vrijedi za on putnike koji dolaze iz zemalja koje su označene zelenom.

Judnić je kazala da sve osobe koje dobiju propusnicu za putovanje u pojedinu županiju moraju uz propusnicu imati i osobnu iskaznicu. Naglasila je kako je novina u odnosu na proljeće da Grad Zagreb i Zagrebačka županija postaju jedna teritorijalna cjelina i promet će se odvijati neometano bez propusnica.

Jutros je vozače na graničnom prijelazu Bregana sa Slovenijom zatekla gužva. Na ulazak u Hrvatsku na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Pasjak čekalo se pola sata.

Iz HAK-a napominju da su čekanja moguća zbog kontrole negativnih PCR testova kod putnika koji ih moraju predočiti na ulazu u Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!