Gužve na graničnim prijelazima nakon blagdana

08.01.2022.

17:36

Autor: Tamara Marković/Vijesti/HRT/IMS/D.D.

Gužva na graničnom prijelazu Bregana

Gužva na graničnom prijelazu Bregana

Foto: Vijesti u 17 / HRT

Od jutra je bio pojačan promet na graničnim prijelazima. Na ulazu u Hrvatsku, na prijelazima Bajakovo i Tovarnik čekalo se dva sata, a jednako toliko i na Bregani na izlazu iz zemlje. Uglavnom je riječ o putnicima u tranzitu koji se vraćaju kući nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

Popodne se na Bregani čekalo oko dva sata

- Trenutno se na graničnom prijelazu Bregana za izlaz iz Hrvatske čeka oko dva sata, dok na ulazu gužve nema. Pojačan je promet i na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo, a ovdje prije Bregane kolona je već na autocesti i prije naplatnih postaja. Treba reći da su ovo uglavnom putnici u tranzitu koji samo prolaze kroz Hrvatsku i idu na druge europske destinacije. Većina ih je danas krenula na put jer kao što znamo u većini europskih zemalja od ponedjeljka kreće nastava, izvijestila je novinarka Tamara Marković za HTV-ove Vijesti u 17 sati.

- Razgovarali smo s vozačima, neki od njih su na put krenuli jutros, ali se boje da ovim tempom neće stići niti do ponoći na svoja odredišta. Inače za one koji ovih dana možda kreću i na skijanje, treba reći da svakako vode računa i o pooštrenim mjerama u drugim zemljama, pogotovo ako idu na popularna europska skijališta. Na primjer Austrija i Italija uz COVID potvrde traže i negativan test, a Slovenija je jutros objavila kako skraćuje vrijeme trajanja testa sa 72 na 48 sati. Što se tiče COVID potvrda Hrvati od 1. siječnja mogu birati vrstu COVID potvrde, mogu birati žele li potvrdu na temelju cijepljenja, preboljenja ili testiranja, što će posebno dobro doći u slučaju putovanja, dodala je Marković.

Puna zimovališta na prvi snježni vikend

Mnogi su prvi ovogodišnji snježni vikend odlučili provesti u našim poznatim zimovalištima. Tako je bilo u Mrkoplju, gdje je 30-ak centimetara snijega. Skijaške su staze zatvorene, no oni malo hrabriji iskoristili su ih za sanjkanje.

Ipak, s obzirom na to da su najavljene nove snježne oborine - i skijaši bi uskoro trebali doći na svoje. Gorski kotar privlači sve više posjetitelja. Smještajni kapaciteti popunjeni su veći dio godine.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!