Velike gužve na cestama na kraju produljenog vikenda

10.04.2023.

Zadnja izmjena 22:57

Autor: Zrinka Perić/Regionalni dnevnik/T.V./P.F./HRT

Gužve na graničnom prijelazu Macelj otišle u povijest

Gužve na graničnom prijelazu Macelj otišle u povijest

Foto: HTV / HRT

Još jedan produženi vikend ostavljamo za sobom i pripremamo se za novi radni tjedan. Neki su na put kućama krenuli jutros, a neki u popodnevnim satima.


Uskrsni ponedjeljak i kraj produljenog vikenda obilježile su velike gužve na cestama. Kilometarske kolone stvarale su se na autocestama i zbog nekoliko prometnih nesreća, a jedan se automobil i zapalio. Gužve su bile i na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom. Iz HAK-a pozivaju na oprez i strpljenje.

- Najviše prometa ima na autocestama Bregana Lipovac i Zagreb Macelj u smjeru Slovenije, na autocestama Zagreb-Ploče-Karamatići i Rijeka-Zagreb u smjeru unutrašnjosti, znači to su oni koji se vraćaju s mora, a vrlo gust promet na gotovo svim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku uz povremena višesatna čekanja, rekao je za HRT Andrej Prosoli, dežurni izvjestitelj HAK-a.

- Bilo je više izvanrednih situacija, nekoliko prometnih nesreća, jedno zapaljeno vozilo na autocesti Bregana-Lipovac između Novske i Okučana. Tamo je kolona bila oko 10 km, također je bilo više prometnih nesreća između Bosiljeva i Zagreba na autocesti Zagreb-Ploče-Karamatići i to sve u smjeru Zagreba jer je vrlo gust promet, dodao je.

Gužve na graničnom prijelazu Macelj otišle u povijest


Čini se da su gužve na, sada bivšem, graničnom prijelazu Macelj otišle u povijest. Otkako je Hrvatska dio Schengenskog prostora, nije bilo zastoja, niti prometnih čepova na Autocesti Zagreb-Macelj.

- Policijski službenici prometne policije postaje Krapina tijekom cijelog tjedna će pojačano obilaziti državnu cesti D1 i Autocestu A2, jer očekujemo pojačan promet u smjeru sjevera, odnosno na izlasku iz zemlje. Povremeno ćemo i vršiti regulaciju prometa, ali za sad nije bilo potrebe za tim, rekao je Vinko Pavić, zamjenik načelnika Postaje prometne policije Krapina.

Na ulaz u Schengen čeka se i nekoliko sati


Na graničnim prijelazima na kojima nema Shengenskog režima na ulazak u Hrvatsku čeka i nekoliko sati. S graničnog prijelaza Bajakovo javila se novinarka Zrinka Perić i izvijestila o stanju na njemu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!