Habijan: Više nema dvojbi na čijoj je strani Milanović

19.01.2023.

15:48

Autor: Hina/HRT/R.S.

Zastupnik Damir Habijan, HDZ

Zastupnik Damir Habijan, HDZ

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zastupnik Damir Habijan (HDZ) izjavio je da nakon javne pohvale koju je hrvatskom predsjedniku zbog izjava o ratu u Ukrajini izrekao ruski ministar Lavrov i današnje predsjednikove izjave, više nema dvojbe na čijoj je strani i kakvu politiku zastupa Zoran Milanović.

Milanović je, podsjetio je Habijan, od Sergeja Lavrova dobio pohvale zbog izjave kako Washington i Nato preko Ukrajine vode rat s Rusijom, a identične su se riječi i identični narativ mogli su se čuti i od samog Lavrova.


Habijan: Milanović nas gura u društvo Sjeverne Koreje, Bjelorusije i Nikaragve


Ako je netko i sumnjao da se radi o predsjednikovim trenutnim eskapadama, danas je još jednom pokazano da više nema nikakve dvojbe na čijoj je strani i kakvu prorusku, prokremaljsku politiku zastupa, rekao je Habijan u saborskom govoru na slobodnu temu.


Pokazuje se da osim Sjeverne Koreje, Bjelorusije i Nikaragve ne postoji ni jedna zemlja koja podržava ovakve izjave, kazao je zastupnik, podsjetivši da se radi o zemljama koje su glasovale protiv UN-ove deklaracije koja je osudila rusku agresiju na Ukrajinu.


Dakle, to je ta politika koju predsjednik vodi i društvo u koje nas gura, naglasio je.


Osvrnuo se i na Milanovićevu izjavu u Zadru da ga ne zanima što je Lavrov pohvalom mislio postići, ustvrdivši kako je tada Milanović pokazao da radi jasni razliku.


Govoreći o Lavrovu, možemo vidjeti određeno strahopoštovanje, respekt prema ruskim dužnosnicima, no ne zaboravimo njegov respekt i narativ prema europskim dužnosnicima, koje naziva različitim klevetničkim i ružnim epitetima, kaže Habijan.


Ponovno je prozvao 54 oporbenih zastupnika, koji su glasovali protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj, tvrdeći da su time pokazali svoj stav prema ruskoj agresiji i odbili biti dio društva kojem teži Vlada.


Zekanović: Čestitam predsjedniče, uspjeli ste, hvali Vas Lavrov


Jasno je svima da su izbori blizu i da će vam Ukrajina biti jedan od glavnih mitraljeza, uzvratila mu je Urša Raukar Gamulin (ZLB).


Na Milanovićeve se izjave osvrnuo i Hrvoje Zekanović (HDS), čestitavši mu što je uspio postati glavni miljenik Kremlja


- Čestitam gospodine Milanoviću, uspjeli ste, hvali vas ministar Lavrov, poručio je.


Zekanović je u ime Lavrova i Putina zahvalio i čestitao 54 zastupnika što su kao i Zoran Milanović stali na stranu Rusije, a ne Ukrajine i ustvrdio kako između njih i Milanovića nema razlike.


Oporbi je poručio kako mu je u srijedu bilo neugodno slušati koliko se odrekla predsjednika. Grbin, Kekin, Grmoja, svi koji su glasovali kako je predsjednik rekao, jučer su rekli da ne znaju što je Milanoviću. Pa što je vama, upitao je oporbenjake.


Miletić: Hrvati neće jesti kukce


Marin Miletić (Most) izjavio je kako šefica Europske komisije Ursula von der Leyen govori da bi Europljani, pa dakle i Hrvati, trebali jesti kukce.


U 2023., šefica EK nas šalje nekim vremeplovom u vrijeme Ivana Krstitelja, kad govori da bi građani Europe, pa i mi Hrvati, trebali jesti kukce, rekao je zastupnik.


Pritom se upitao kako drugačije tumačiti uredbu koju je potpisala i za koju kaže da je obvezujuća od 3. siječnja, a gdje se odobrava stavljanje na tržište odmašćenog praha Acheta domesticus, iliti po naški kukca.


Poruka onima koji misle da će Hrvati jesti kukce - nećemo! Dok imamo naše boškarine, buše, koze, teran, nećemo jesti nikakve kukce i nećete nas natjerati što god radili, poručio je Miletić.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!