SDP: Plenković i HDZ trebaju otići s vlasti

29.08.2022.

11:43

Autor: HRT/D.M.

Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić o malverzacijama u Ini

Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić o malverzacijama u Ini

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

U SDP-u smatraju da je ovo jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske. Ovakve su se stvari događale i događat će se sve dok je HDZ na vlasti, kaže predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Zbog ovoga bi, kažu u SDP-u, premijer Andrej Plenković i HDZ trebali otići s vlasti. 

- Ovo o čemu svjedočimo zadnja dva dana je jedna od najvećih pljački u povijesti Hrvatske, izjavio Peđa Grbin. Radi se, kaže - o pljački u firmi u kojoj država ima preko 40 posto udjela i preko 40 posto novca koji je nestao trebao je pripasti našoj državi i našim građanima.

- Gle čuda, na vrhu te priče nalazi se osoba s HDZ-ovom iskaznicom. Volio bih reći da sam šokiram, ali nisam. Ne mogu biti. Na čelu NO-a Ine je zadnjih gotovo godinu dana osoba koja je na čelu Suda časti HDZ-a. I ona bi trebla voditi stranački postupak. Kao predsjednik NO-a nije vidio da mu se pred nosom krade najmanje milijarda kuna, nastavio je Grbin.

Poručio je kako "HDZ-ovci iz Plenkovićevog kruga su poslani u Inu radi kontrole i nisu vidjeli da HDZ-ovac krade. Istraga će, dodao je, pokazati staje li ovo na ovim ugovorima i novcu ili ide dalje.

- Banda je opljačkala Hrvatsku, da - banda. U doba najveće energetske krize koja je povezana s nepojmljivom visinom inflacije, umjesto da milijarda koju je banda opljačkala i milijarda i pol dobiti Ine u prvom kvrtalu služe za pomoć kućanstvima u Hrvatskoj - banda taj novac stavlja na posebne račune, izjavio je Siniša Hajdaš Dončić

Radi se, kaže Hajdaš Dončić, o tisuću kuna koje bi svako izravno ugroženo kućanstvo moglo dobiti - umirovljenici i ljudi s ispodprosječnim primanjima. Ustvrdio je da je milijardu kuna dva posto ukupne novčane mase u Hrvatskoj te ponovio da se radi o "neviđenoj pljački u povijesti Hrvatske".   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!