Hajduković: Previše toga prepušteno je slučaju

04.01.2023.

11:47

Autor: T.V./HRT

SDP o neopravdanom povećanju cijena zbog uvođenja eura

SDP o neopravdanom povećanju cijena zbog uvođenja eura

Foto: HTV / HRT

O neopravdanom povećanju cijena zbog uvođenja eura govorili su Socijaldemokrati na konferenciji za novinare. Poručuju da su crne liste za one koji su zaokružili cijene na štetu građana predložili još prije 6 mjeseci, te da je Vlada kriva za ovo što se događa jer nije djelovala na vrijeme.


- Vlada je prepustila formiranje cijena nakon prelaska na euro tržištu i bankama. To je isto kao da ostavite kokošinjac lisici da ga čuva. Da sam zločest rekao bih da to nekom odgovara, ali to neću reći. Očito je da je previše toga prepušteno slučaju, rekao je Domagoj Hajduković, potpredsjednik Socijaldemokrata.

- Pogrešnom poreznom politikom strani trgovački lanci su profitirali na hrvatskim građanima, a sada nastavljaju profitirati i to je neprihvatljivo. Zato smo u klubu SD predložili i opet predlažemo da se kao u mnogim zemljama EU-a uvede stup strama, crvna lista za sve ekstraprofitere na koži građana u ovoj godini. S druge strane da se razmisli o uvođenju poreza na ekstraprofit za sve one koji su ostvarili velik profit od uvođenja eura, poručio je Davor Bernardić, međunarodni tajnik Socijaldemokrata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!