19:19 / 29.04.2022.

Autor: T.V./HRT

HDZ: Milanović se odjednom sjetio da postoje Hrvati u BiH

Facebook objava HDZ-a

Facebook objava HDZ-a

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Zoran Milanović danas je optužio Vladu da vodi izdajničku politiku prema BiH. Odgovor iz HDZ-a nije trebalo dugo čekati. Milanović se odjednom sjetio da postoje Hrvati u BiH, a donedavno je poticao njihovo obespravljivanje te se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike, napisali su na svom Facebook profilu.

- Svaki put kada je uhvaćen u laži, udbaški poslušnik Milanović druge optužuje za ono što vrijedi za njega samog, piše i objavi HDZ-a.

- Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH, uz bratstvo i jedinstvo SDP-a i SDP-a BiH! Posljedice takve katastrofalne politike snosimo i danas, poručili su.

- Milanoviću bi bilo bolje da šuti jer svojim izjavama nanosi štetu Hrvatskoj i Hrvatima na međunarodnoj sceni. Umjesto da je pomogao u pregovorima o Izbornom zakonu u BiH, njegova štetočinska politika je otežala poziciju Hrvata, ustvrdili su.

Naša Vlada RH čini sve kako bi pomogla Hrvatima u BiH. Za razliku od Milanovića koji je kao premijer na Europskom vijeću šutio k'o zaliven o BiH, PVRH Andrej Plenković uspio je na najvišoj međunarodnoj razini otvoriti raspravu o BiH i potrebi izmjena Izbornog zakona, a njegovim je ustrajnim zauzimanjem u Strateški kompas 🇪🇺 uvrštena referenca o ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH, stoji u Facebook objavi HDZ-a

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!