HDZ: Prosvjed "Dajemo vam otkaz" poticaj je na mržnju i srozavanje politike

10.09.2022.

16:48

Autor: V.K./HRT/Hina

"Dajemo vam otkaz"

"Dajemo vam otkaz"

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Iz HDZ-a su u subotu ocijenili da je prosvjed "Dajemo vam otkaz" poticaj na mržnju prema toj stranci i srozavanje politike, što, kako su istaknuli, nije dobro za ukupan politički sustav.

Narod je vodstvima DP-a i Mosta dao - otkaz!, napisali su iz HDZ-a na svojoj stranici na Facebooku te dodali kako se "na prosvjedu okupilo više dužnosnika tih dviju stranaka nego hrvatskih građana".

- Za Mostove zlobne, a nesposobne mališane znali smo da vole parazitirati na lažima i suludim teorijama urote, ali vidimo da je i Penava odlučio ukrcati DP na taj brod, istaknuli su.

Savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica izjavio je da nije zabrinut zbog prosvjeda, ali jest zbog toga što se, kako je rekao, takvim prosvjedom odmiče od ozbiljne politike i ozbiljnih tema te srozava politika, što nije dobro za ukupan politički sustav.

Prosvjed je imao za cilj sve svesti na pitanje jesi li član HDZ-a ili nisi i to sijanje mržnje veoma je opasno za hrvatsko društvo, kazao je i dodao da su se u tome ujedinile ljevica i desnica bez ikakve normalne sredine te da je jedina ozbiljna politička organizacija u Hrvatskoj - Hrvatska demokratska zajednica.

Kapulica je pozdravio borbu protiv kriminala koja je na prosvjedu istaknuta i rekao da kriminal nema stranačku knjižicu.

Međutim, oporbi nije bilo do borbe protiv kriminala niti je motiv bio žeđ za slobodom i pravdom te ograničavanjem kriminala, nego, kako je kazao, do mržnje prema HDZ-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!