16:33 / 15.12.2020.

Autor: M.M./Hina

HDZ: Trećina oporbe ne glasuje za vlastite prijedloge

Ilustracija (Josip Regovic/PIXSELL)

Ilustracija (Josip Regovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

HDZ je poručio kako činjenica da trećina saborske oporbe ne glasuje za vlastite prijedloge dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njezinim redovima.
Nakon što Hrvatski sabor nije prihvatio tri oporbene inicijative, HDZ je poručio kako činjenica da trećina saborske oporbe ne glasuje za vlastite prijedloge dovoljno svjedoči kakvo rasulo i kakva razina neozbiljnosti vlada u njezinim redovima.

-
Činjenica da 1/3 oporbe ne glasuje za vlastite prijedloge dovoljno svjedoči kakvo rasulo, kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima, poručio je HDZ na svojoj Facebook stranici u objavi pod naslovom "Tresla se brda, rodila se - oporba!".

Podsjeća da su u Hrvatskom saboru neslavno prošle još tri oporbene inicijative

- Premda broje 75 ruku u Saboru, za zaključak o radu Stožera civilne zaštite i interpelaciju o radu Vlade RH tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju. Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili - 52 glasa 'za', istaknuo je HDZ.

Hrvatski sabor danas je odbio tri oporbene inicijative - osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje eventualnih utjecaja vlasti na istrage i procesuiranje  slučajeva korupcije, interpelaciju o radu vlade tijekom korona krize te Mostov zaključak o radu Stožera civilne zaštite.

Osnivanje istražnog povjerenstva iniciralo je 40 oporbenih zastupnika nakon curenja informacija u aferi "Janaf" želeći da se istraže utjecaj političkih tijela na opstruiranje istraga, slabosti zakonskog i institucionalnog okvira borbe protiv korupcije i propusti u sigurnosnom i pravosudnom sustavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!