Helikopter i pedeset HGSS-ovaca spašavalo stranca na Biokovu

06.08.2023.

11:48

Autor: HRT/D.M./Hina

HGSS, Biokovo

HGSS, Biokovo

Foto: HTV / HRT

Strani državljanin spašen je na Biokovu u akciji u kojoj je sudjelovalo 50 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je imao ključnu ulogu.

Riječ je bilo o zahtjevnoj akciji, ne samo zbog izrazito teškog terena, nego i zbog nepredvidljivih vremenskih uvjeta koji su mijenjali tijek akcije, istaknuli su iz HGSS-a nakon uspješnog spašavanja stranog državljanina s Biokova. Svi spašavatelji također su se sigurno vratili s planine.

Iz HGSS-a su podsjetili da je najprije HGSS-ova stanica u Makarskoj u petak, u 22,31 sata, primila dojavu o stranom državljaninu koji se nije vratio s Biokova. Nakon noći potrage, lociran je u petak u 10,40 sati na teško pristupačnoj lokaciji. Tada su timovi na terenu brzo reagirali, zbrinuli unesrećenog i prebacili ga na pristupačniju lokaciju. Potom je sigurno podignut u helikopter i prevezen za KBC Split.

U akciji spašavanja sudjelovali su pripadnici HGSS-a iz Makarske, Splita, Dubrovnika i Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!