Herman: Krize nema, neometeni rad Vlade ide dalje

23.02.2022.

11:24

Autor: Hina/HRT

Mislav Herman

Mislav Herman

Foto: Josip Regović / PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman izjavio je u srijedu da nema krize Vlade i njezin neometeni rad ide dalje poručivši da će krajem tjedna biti objavljeno ime novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine.

- Krize nema, novonastale okolnosti postoje, ali neometeni rad Vlade ide dalje. Krajem tjedna bit će objavljeno ime novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, rekao je Herman odgovarajući na novinarski upit je li potpredsjednik Vlade Boris Milošević postao teret Vladi.

Smatra da se u slučaju bivšeg ministra Darka Horvata i potpredsjednika Miloševića ne može govoriti o istoj stvari jer je Horvat uhićen, što je bio dovoljan razlog za nuđenje i prihvaćanje njegove ostavke na mjesto ministra.

Ocijenio je kako je HNS-ovac Stjepan Čuraj bio "jako dobar kandidat" za novog ministra, ali na jučerašnjem sastanku vladajuće koalicije nije postignuta jednoglasna potpora tom prijedlogu.

- Koalicija postoji da bi se unutar nje vodili konstruktivni dijalozi. U tom dijalogu i raspravi određeni broj koalicijskih partnera nije bio za tu opciju i idemo dalje. Ponudit će se novi kandidat za ministra graditeljstva, o tome će se raspraviti na koaliciji i ako bude zelenog svjetla imat ćemo novog ministra graditeljstva, poručio je.

Na upit je li se spekuliralo i njegovim imenom za tu funkciju, HDZ-ov gradski zastupnik Davor Filipović odgovorio je kako se njegovim imenom "spekuliralo za sve i svašta", a na premijeru je da traži najboljeg kandidata za tu funkciju.  

- Nema toga za što me vi novinari niste kandidirali. Pustimo sve priče i ostavimo premijeru i ljudima koji donose odluke o tome da vam predstave ono što će se događati u ovom tjednu, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!