HLK osudio prostačke napade na liječnike i novinare

15.10.2020.

17:20

Autor: M.M./Hina

default error photo
Hrvatska liječnička komora (HLK) oštro je osudila agresivne i prostačke napade na profesoricu Alemku Markotić, kao i verbalne napade na ministra zdravstva Vilija Beroša.
Hrvatska liječnička komora (HLK) oštro je osudila agresivne i prostačke napade na profesoricu Alemku Markotić, kao i verbalne napade na ministra zdravstva Vilija Beroša.

- Verbalni napad na prof. Markotić i ekipu N1 televizije   

Markotić i Beroš te dvije novinarske ekipe bili su na javnom prostoru i pripremali se za javljanje uživo u emisiju, kada su ih nepoznati prolaznici počeli prostački vrijeđati i prijetiti im.

- Komora ovakve izljeve mržnje, vrijeđanja i prijetnji upućenih liječnicima i novinarima, koji rade svoj posao, smatra duboko zabrinjavajućim. Liječnici, kojima je jedini cilj sačuvati zdravlje i živote građana, te novinari, koji svakodnevno izvještavaju o epidemiji kako bi građani bili informirani, izloženi su verbalnom nasilju i salvama uvreda, poručuje HLK.

Ističu kako je situacija teška za sve građane, a najteža za liječnike, medicinske sestre i drugo zdravstveno osoblje jer su najviše izloženi riziku od zaraze koronavirusom.

- Liječnici se već sedam mjeseci bore s obuzdavanjem epidemije i jedino što očekuju od građana je da im odgovornim ponašanjem pomognu sačuvati zdravlje u najvećoj mogućoj mjeri. U ovim teškim vremenima hrvatskom društvu su potrebni solidarnost, tolerancija i suradnja, poručuje HLK.

- Štetu od epidemije kao društvo možemo smanjiti samo uz povjerenje u znanost i struku, uvažavanje liječnika i podršku zdravstvenom sustavu da se što uspješnije nosi s epidemijom, naglašava se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!