HND osudio ispad Ivoševića, u cijeli slučaj uključilo se i državno odvjetništvo

10.02.2022.

13:34

Autor: HRT

Bojan Ivošević

Bojan Ivošević

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Hrvatsko novinarsko društvo oštro je osudilo verbalni napad splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića na novinarku i urednicu Gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolinu Lulić. U cijeli slučaj uključilo se i državno odvjtništvo.

Sanja Nazlić iz splitske policije kazala je za Hinu da u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom poduzimaju "mjere i radnje iz nadležnosti policije".

Ivošević, kazala je Marijana Puljak - nikako ne može imati podršku za ovakvu komunikaciju i to je nešto što će morati unaprijediti. Dat će mu se vremena da nakon svega ovoga izađe kao bolji čovjek, dodala je.  

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) u Splitsko-dalmatinskoj županiji oštro je osudio verbalni napad splitskog dogradonačelnika.

- Pravo je svake novinarke i novinara postavljati pitanja u interesu javnosti, a obaveza je onih koji bi trebali raditi u interesu te javnosti na njih odgovoriti, pa čak i imati veći prag tolerancije na kritike. Isto tako, pravo i posao novinara je kritički izvještavati o radu izvršne vlasti, a onima koji se smatraju oštećenima na raspolaganju stoje brojne legalne metode: od zahtjeva za objavu reakcije ili ispravka do prijave Novinarskom vijeću časti HND-a, navodi se u priopćenju koje potpisuju predsjednik HND-a Hrvoje Zovko i predsjednik Ogranka Damir Petranović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!