14:16 / 17.10.2018.

Autor: V.K./Hina

HNS DORH-u prijavio inicijative"Narod odlučuje" i "Istina o Istanbulskoj"

-

-

Foto: - / -

HNS je podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv građanskih inicijativa "Narod odlučuje i "Istina o Istanbulskoj", kako bi se sankcionirali svi koji su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku.
Hrvatska narodna stranka podnijela je  kaznenu prijavu DORH-u protiv organizatora građanskih inicijativa "Narod odlučuje i "Istina o Istanbulskoj", kako bi se utvrdilla kaznena odgovornost i sankcionirali svi koji su sudjelovali u unošenjima OIB-a preminulih osoba i stranih državljana te onih koji su kopirali liste s prošlog referenduma o braku.

Najavili da će ispitati svaki potpis


Danas se hrvatske građane ovršuje za 500 ili 1000 kuna, a oni lažima i krivotvorenjem potpisa žele uzeti ovoj državi, građanima i proračunu desetke i desetke milijuna kuna. Zbog toga smo podignuli kaznenu prijavu, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon što je objavljen podatak da referendumske inicijative nisu skupile dovoljan broj valjanih potpisa, a da je neispravnih bilo desetak posto.

HNS u priopćenju ističe kako poštuje pravo svih građana da se okupljaju, prosvjeduju i pozivaju na referendume, pa čak i ovih inicijativa koje već godinama kontaminiraju javni prostor nazadnim inicijativama koje ne priliče niti 21. stoljeću u kojem živimo niti naprednim zapadnim demokracijama kakva težimo biti, sve dok se one odvijaju u skladu sa zakonima.

HNS navodi kako ono što ne može tolerirati su manipulacije i krivotvorenje javnih isprava, poručivši da je odgovornost na svima nama, osobito političkim strankama, da se ovakve pojave spriječe i u konačnici u potpunosti eliminiraju iz društva.

Kuščević: Nema dovoljno potpisa za referendume

Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo niz manipulacija, krajnje je vrijeme da se do kraja raskrinkaju organizatori ovih inicijativa kao obični manipulatori koji imaju jako opasne ciljeve i svaki odgovoran političar, koji ne potpiruje najniže strasti i ne skreće pažnju s merituma, dužan je ovakve manipulacije osuditi, ističe HNS.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!