17:34 / 06.04.2022.

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Hoće li Hrvatska poduzeti akcije protiv ruskih diplomata?

Hoće li Hrvatska poduzeti akcije protiv ruskih diplomata?

Hoće li Hrvatska poduzeti akcije protiv ruskih diplomata?

Foto: HTV / HRT

Nakon strašnih snimki iz Buče, nekoliko europskih zemalja odlučilo je protjerati ruske diplomate. Stoga se to pitanje počelo postavljati i u Hrvatskoj. Evo stajališta saborske oporbe, ali i odgovora premijera Plenkovića na pitanje hoće li Hrvatska poduzeti akcije protiv ruskih diplomata. 

- Hoće, a kada, reći ćemo vam na vrijeme, poručio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

- Definitivno bi trebalo provesti i takve mjere koje su na diplomatskoj razini. Mi bi to podržali, posebice dok se ne istraže ratni zločini, naglasila je saborska zastupnica zeleno-lijevog bloka Sandra Benčić.

- Ako Vlada za to da racionalno i logično objašnjenje, bilo da se napravi ili da to ne napravi, spreman sam saslušati i ne kao oporba, uvijek biti, protiv toga. Ovo je malo ozbiljnija situacija da bi se i Vlada i oporba neodgovorno ponašali. Vlada je svoj dio u ovome ratu, bonusa odgovornosti, potrošila s onim dronom, eksplozivom i naslikavanjem. Već imaju žuti karton, a s moga stajališta mogu dobiti i crveni karton, dodao je saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!