Hoće li Karlovačka županija dobiti županicu ili župana?

24.05.2021.

10:44

Autor: Studio 4/IMS/I.Z./HRT

default error photo

U nedjelju, 30. svibnja održati će se drugi krug  lokalnih izbora. U Karlovačkoj županiji za mjesto županice odnosno župana bore se Martina Furdek Hajdin iz HDZ-a, te Stjepan Mikulandrić iz SDP-a. 

Furdek Hajdin: Vjerujem u pobjedu

Kandidatkinja za županicu Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin iz HDZ-a naglasila je u HTV-ovoj emisiji "Studio 4" kako joj je nedostajao 298 glasova da pobjedi u prvom krugu lokalnih izbora i postane županica Karlovačke županije.

Rekla je da u drugi krug izbora ulazi hrabro i vjeruje da će i pobijediti. Dodala je kako iza nje i HDZ-a Karlovačke županije stoje rezultati u protekle četiri godine.

Istaknula je kako energije ima, te je pozvala građane da izađu na izbore. Rekla je kako je vrlo tolerantna osoba i spremna je za suradnju sa svima bez obzira na političku opredijeljenost.

Što je kazala o razvoju Karlovačke županije pogledajte ovdje: 

Mikulandrić: Promjene u županiji su nužne

Kandidat za župana Karlovačke županije Stjepan Mikulandrić iz SDP-a u prvom krugu izbora osvojio je 28,71 posto glasova. Istaknuo je da ima motiva, ali i snage da pobjedi u drugom krugu lokalnih izbora.

Mikulandrić je kazao kako vjeruje da će mu građani Karlovačke županije ukazati povjerenje, jer su promjene u toj županiji nužne. Pozvao je građane da izađu na izbore, jer je izlaznost bila jako mala, ispod 50 posto, točnije 47.7 posto. Mikulandrić je naglasio da se SDP-a treba zapitati tko je i u kojem pravcu treba ići, te da je dobro da postoje nezavisne listame, jer su dobar korektivni faktor, općenito na političkoj sceni.

Mikulandrić je rekao kako se treba okrenuti mladima.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!