19:36 / 22.05.2021.

Autor: Ana Zadro/Dnevnik/HRT

Kandidati ulažu sve svoje snage u mobilizaciju birača

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dnevnik / HTV

Još je 8 dana do drugog kruga lokalnih izbora u kojem se biraju župani, gradonačelnici i načelnici. S obzirom na to da svaki glas može donijeti prednost, kandidati i njihove stranke ulažu sve svoje snage u mobilizaciju birača.

Prvo Crikvenica pa onda Rijeka. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jutros je posjetio Primorsko-goransku županiju kako bi podržao Garija Cappellija kao kandidata za župana u za taj kraj povijesnom drugom krugu.

- Vrijeme je da Zlatko se odmori, to je vrijeme, dakle, da nam se Zlatko odmori. Zaslužio je vjerojatno čovjek nakon toliko godina. Oko 60 tisuća ljudi je reklo na ovim izborima u prvom krugu da traži promjene. Prema tome, promjene su tu, promjena sam ja sa svojim timom, poručio je Cappelli.

U Zagrebu se nastavlja bitka za gradonačelničku poziciju. Miroslav Škoro ponovno je pozvao Tomislava Tomaševića da kaže koliko je novca dobio od grada i države za svoje projekte. Ako to ne učini, Škoro najavljuje nove prekršajne prijave.

- To je jedna cijela šuma, to je 'cosa nostra' aktivističkog profesionalnog društva koja se ispreplela na svim razinama, u vlasničkim strukturama, osnivačkim strukturama. I ponavljam, oni su uprihodili preko 80 milijuna kuna s različitih osnova, kazao je Škoro.

U zagrebačkoj četvrti Stenjevec Tomislav Tomašević predstavio je svoj plan za sport. Ulaganje u sportsku infrastrukturu, školski i amaterski sport u fokusu je njegova programa. Optužbe protukandidata ga ne zabrinjavaju.

- Ja se kandidiram za gradonačelnika Zagreba i uvjeren sam da ću to biti. Ako ne mogu izdržati ovakve napade sljedećih tjedan dana, bolje da se niti ne kandidiram. Jer ono što nas čeka sljedeće 4 godine će biti planina problema, pritisaka i razrješavanja interesne klike koja je zarobila ovaj grad, poručio je Tomašević.

Ako još nisu odlučili, pred biračima je tjedan dana za odluku komu dati svoj glas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!