Hod za život danas u Splitu i Imotskom

12:29 / 21.05.2022.

Autor: Hina/HRT

Hod za život u Splitu

Hod za život u Splitu

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

"Život je zakon" - poruka je četvrtog po redu Hoda za život u Splitu koji je u subotu u središtu grada okupio velik broj građana koji su isticali da je svaki život važan od začeća do prirodne smrti, život i mladih i starih, ali i onih nemoćnih.

Brojni sudionici okupili su se na Rivi, a zatim je preko Zapadne obale kolona stigla na Zvončac gdje se održavao zabavno-edukativno-glazbeni program. U povorci su bila brojna djeca, mladi i obitelji.


Nosili su se transparenti na kojima je među ostalim pisalo "Spasite nerođene", "Odaberi život", "Pravi muškarac štiti život", "DA za život", "Biraj ljubav, biraj život", "Hej ti, budi moj glas", "Štiti život u sebi", te "Svatko ima pravo na rođendan".


Tomislav Slavić iz organizacije Hoda za život je poručio kako svi sudionici žele poručiti da je svaki život važan od začeća do prirodne smrti i mladih, i starih, ali i onih nemoćnih.


- Hodamo za sve koji ne mogu hodati ili nisu dobili priliku hodati. Danas je lijep i sunčan dan i očekujemo ljudi kao na derbiju. Ljudima želimo poslati poruku da život započinje začećem, kazao je Slavić.

Član inicijative Hoda za život Miro Vuković je istaknuo da daju potporu liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života, a Iva Pavić podsjetila kako je život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakoga drugog ljudskog i građanskog prava.


- Mi smo danas tu za one koji ne mogu govoriti, da budemo njihov glas. Život je lijep i dragocjen, poručila je Pavić.


Zbog prolaska povorke neke su ceste u užem dijelu grada bile zatvorene za promet, a izmijenjene su i gradske autobusne linije.


Hod za život - miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji - održava se danas i u Imotskom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!