U Zadru održan "Hod za život"

28.05.2022.

14:38

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/Hina

Zadar

Zadar

Foto: HRT / HTV

U Zadru je u subotu održan "Hod za život", a njegov koordinator Tvrtko Krpina izjavo je kako su se okupili da bi poslali poruku da je život neprocjenjiv i treba ga njegovati - zakonski, moralno i financijski.

- Kao što znanost tvrdi da život počinje začećem, tako i mi tvrdimo da život treba njegovati zakonski, moralno i financijski. Život treba zaštiti bio on rođeni ili nerođeni, mladi ili stari, zdrav ili bolestan, rekao je Krpina okupljenima na Forumu te dodao kako je znanost napredovala i kako nema više sumnje u to kada počinje život.

Na skupu, koji je okupio oko 1500 sudionika, govorili i zadarski liječnik i gradski vijećnik Damir Biloglav te ginekologinja iz Splita Marija Divića, koja je, aludirajući na slučaj Čavajda, rekla "kako joj je žao iskorištene žene koja je trpjela i patila dok su se aktivisti igrali njezinim životom i imenom.

- Naša država po zakonu radi nezakonito. HZZO nije smio platiti feticid u Sloveniji, on je morao dovršiti trudnoću prema medicinskim indikacijama, a postoji puno intrauterinih operacija koje se mogu odraditi, ustvrdila je Divić.

Biloglav je objasnio kako nastaje začeće i usporedio ga s dobitkom na lutriji.

- To govori koliko smo nagrađeni i koliko bismo trebali cijeniti život, istaknuo je.

Hod za život u Zadru je održan po drugi put, a sudionici su hodali središtem grada, od Parka hrvatskih redarstvenika preko Kalelarge do Foruma.

- Evo Ploče su ustvari odabrale Hod za život. Nama su se javili ljudi odavde da bi htjeli napraviti Hod za život i u svom gradu, u prekrasnim Pločama i jako mi je drago da evo ove godine prvi put hodamo za život u Pločama, za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta i njegove majke i potporu svakoj obitelji, kazala je Željka Markić, izvršna direktorica udruge "U ime obitelji".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!