Hrvatska će osigurati još 100 milijuna eura za pomoć ukrajinskim izbjeglicama

09.04.2022.

17:26

Autor: HRT/Hina/V.G.

Izbjeglice

Izbjeglice

Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Hrvatska će povećati pomoć prijateljskom ukrajinskom narodu i u sklopu globalne inicijative Global Citizen Impact osigurati dodatnih 100 milijuna eura za pomoć i zbrinjavanje ukrajinskih izbjeglica, najavio je u subotu hrvatski premijer Andrej Plenković.


- Dok se nastavlja brutalna ruska agresija na Ukrajinu, željeli bismo izraziti potporu i solidarnost ukrajinskom narodu, poručio je Plenković u objavi na Twitteru.

- Hrvatska obećava dodatnih 100 milijuna eura pomoći ukrajinskim izbjeglicama koji će trebati prihvat u Hrvatskoj, rekao je.

- U ova teška vremena za ukrajinski narod, nastavit ćemo našu potporu, solidarnost i pomoć u ovim trenucima u kojima smo uz Ukrajinu i Ukrajince, zaključio je premijer.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače iz zemlje je izbjeglo četiri milijuna ljudi, prema podacima UN-ovog povjereništva za izbjeglice.

U Hrvatskoj je po zadnjim podacima više od 12.600 ukrajinskih izbjeglica.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!