07:49 / 04.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Hrvatski logoraši poručili Bandiću: Na naša obilježavanja nisi dobrodošao

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Splitsko-dalmatinska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora ocijenila je sramotnim postupak Milana Bandića koji je službeno primio, kako su naveli, "osvjedočenog četnika" Dragana Markovića Palmu.
Splitsko-dalmatinska podružnica Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora ocijenila je sramotnim postupak zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića koji je službeno primio, kako su naveli,"osvjedočenog četnika" Dragana Markovića Palmu te mu poručili kako zbog toga više nije dobrodošao na događaje tog društva.

Prema tvrdnjama podružnice, takav Bandićev čin sramotan je i bolan te stavlja sol na ranu svima koji su tijekom Domovinskog rata izgubili svoju mladost, udove pa i živote.

"Od Milana Bandića, čovjeka koji je dugo godina dokazan kao osoba s tisuću lica, naviknuti smo na iznenađenja, ali ovim sramotnim činom prešao je sve granice i uspio je nadmašiti samoga sebe," navodi se u priopćenju hrvatskih logoraša.

Ističu da će se Bandić već danas ili sutra obratiti hrvatskim braniteljima kao da se ništa nije odgodilo i bez imalo srama nazočiti tužnim godišnjicama koje slijede pravdajući se kao da se ništa nije dogodilo.
"To mu ne smijemo dopustiti i svi zajedno mu trebamo jasno poručiti da se zbog ovakvog sramotnog čina, kojim je ponizio sve hrvatske branitelje i instituciju glavnog hrvatskog grada, treba duboko ispričati. Ono što možemo izjaviti kao Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko-dalmatinske županije jest da na naša obilježavanja nije više dobrodošao", poručuju u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!