HTZ organizirao akciju dijeljenja vode u lukama Stinica i Split

06.08.2022.

13:17

Autor: HRT/D.M.

Podjela vode u trajektnoj luci Stinica

Podjela vode u trajektnoj luci Stinica

Foto: HTV / HRT

U Splitu i Stinici Hrvatska turistička zajednica akcijom dijeljenja vode na simboličan je način turistima pokušala olakšati čekanje na ukrcaj u trajekt. Stinicu je posjetio i direktor Hrvatske turističke zajednice koji očekuje nastavak odlične sezone.

Cilj je pozicioniranje Hrvatske kao zemlje ljubaznih i dobrih domaćina, ali i na simboličan način olakšati turistima čekanje na ukrcaj u trajekt te im zahvaliti što su za svoj idealni odmor odabrali upravo hrvatske otoke i otočke destinacije.

Akciji dijeljenja vode u Trajektnoj luci Stinica priključio se i direktor HTZ-a Kristjan Staničić te ličko-senjski župan Ernest Petry.


- Rezultati su izvanredni, rekao bih, s obzirom na činjenicu da smo na 95, 96% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. Danas se u Hrvatskoj odmara više od milijun i 100 tisuća turista i evo veseli činjenica da su i naša otočna odredišta jako popularna i jedna od omiljenih, poručio je Staničić. 

Brendirana izvorska voda s natpisom Welcome to Croatia kao dio akcije prošle se subote dijelila na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!