Humanitarna akcija "Penji za Kiaru"

24.10.2021.

17:32

Autor: Vijesti u 17/IMS/HRT

"Penji za Kiaru"

"Penji za Kiaru"

Foto: Vijesti u 17 / HRT

Malenoj šestogodišnjoj Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta dijagnosticiran je iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu.

Nakon operacije u Zagrebu treba pomoć za eksperimentalno liječenje u SAD-u. Mnogi su se uključili i organiziran je niz humanitarnih akcija. Najnovija danas na Šantinim stinama na Marjanu pod nazivom Penji za Kiaru. Građani od jutra pa sve do sumraka mogu testirati svoje penjačke vještine i donirati novac koji će se predati Kiarinoj obitelji.

- Način na koji mi to možemo napraviti je promocija našeg sporta, tj. omogućavanje što većem broju građana da se pridruže ovdje danas nama u penjanju i da se okušaju u ovoj disciplini sportskog penjanja. Ja sam jako sretna što se odazvalo baš ovoliko djece, tako da šalju poruku Kiari da svi sudjeluju, da djeca za djecu sudjeluju tako da je ovo izvrsno, rekla je Gorana Škare iz Sportsko-penjačkog kluba Zona iz Splita.

- Jako mi je žao kad čujem da je bolesna i došla sam ovdje pomoći joj i želim da bude zdrava i da se može penjati kao i mi, rekla je Laura Jeličić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!