14:40 / 15.02.2021.

Autor: P.F./HRT

HUUGO: Pokrenuti aplikaciju, cijepiti zdravstvene djelatnike pa ostale od najstarijih prema mlađima

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Milan Sabic / PIXSELL

Hrvatska udruga ugovornih ordinacija poslala je javno pismo ministru zdravstva Viliju Berošu i Nacionalnom stožeru civilne zaštite, a vezano uz najavu početka cijepljenja protiv Covida-19.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Vezano uz najavu početka cijepljenja protiv covid 19 HUUGO naglašava slijedeće:

1 ) zdravstveni djelatnici koji su iskazali želju za cijepljenjem protiv covid 19 nisu svi cijepljeni, stoga molimo poštivanje redoslijede cijepljenja i prvo procijepiti one zdravstvene djelatnike koji to još nisu obavili. Tek tada krenuti s cijepljenjem ostalih kategorija stanovništva.

2 ) staviti u funkciju Portal : želim se cijepiti, kako je to bilo dogovarano na sastanku u Ministarstvu zdravstva tijekom prosinca 2020 g . na koji bi se zainteresirani građani javljali i bili evidentirani. Do danas Portal nije u funkciji.

3 ) predloženi raspored cijepljenja držimo prihvatljivim: prema dobi, od najstarijih prema mlađima. Sve ostalo dovodi do sukoba osiguranika i izabranih liječnika obiteljske medicine, što nikome nije prihvatljivo, navodi se u pismu Berošu i Nacionalnom stožeru, a koje za HUUGO potpisala predsjednica Josipa Rodić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!