HZZO: Ne nasjedajte na lažne telefonske ponude

20.04.2023.

14:52

Autor: Hina/HRT

Upozorenje HZZO-a

Upozorenje HZZO-a

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je u četvrtak građane da ne nasjedaju na telefonske pozive u kojima im nepoznate osobe lažno se predstavljajući nude usluge i proizvode jer je riječ o prevari.


- Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode, priopćio je HZZO.

- U pokušajima prijevara, kažu u HZZO-u, nepoznate osobe lažno se predstavljaju kao djelatnici HZZO-a te putem telefona ili na kućnom pragu nude usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate.

Napominju da je u proteklih nekoliko godina bilo više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

Djelatnivi HZZO-a ne prodaju proizvode!


Ističu da HZZO poslove vezane za ostvarivanje prava na obvezno i dopunsko zdravstveno osiguranje obavlja u službenim ispostavama i područnim uredima, a ne na kućnim adresama ni telefonskim pozivima.

Ističu također da se djelatnici HZZO-a ne bave prodajom ni preporukama bilo kakvih proizvoda.

Građane koji se nađu u sumnjivoj situaciji pozvali su da ne daju osobne podatke nepoznatim osobama putem telefona i da svaki pokušaj prijevare prijave policiji

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!