Ilegalni migranti prijavili hrvatskoj policiji da su bili napadnuti na području BiH

14.08.2023.

20:16

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Karlovačka Policijska uprava proslijedit će policiji BiH kaznene prijave devetoro ilegalnih migranata, koje je u petak na području BiH fizički napala i opljačkala skupina nepoznatih muškaraca, izvijestila je u ponedjeljak karlovačka policija.

Među napadnutim ilegalnim migrantima u BiH 22-godišnji Afganistanac je u lošem fizičkom stanju s vidljivom ozljedom glave.


U priopćenju PU karlovačka navodi kako su u petak, 11. kolovoza poslijepodne prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske policijski službenici na području općine Cetingrad zatekli devet stranih državljana koji su nezakonito prešli državnu granicu RH.


Kriminalističkim istraživanjem djelatnici PU utvrdili su da su ilegalne migrante u šumi na teritoriju Bosne i Hercegovine presrela četvorica nepoznatih muškaraca i napali ih.


- Uz primjenu fizičke sile, verbalne prijetnje te prijetnje vatrenim i hladnim oružjem, otuđili su im novac, mobitele, torbe s odjećom i drugo, priopćeno je iz PU.


Nakon počinjenog kaznenog djela, skupina muškaraca odvela ih je do napuštene kuće, odakle su migranti uslijed spleta okolnosti pobjegli i pješice krenuli prema Republici Hrvatskoj, dodaje se u priopćenju.


Iz karlovačke PU najavljuju međunarodnu policijsku suradnju vezano za ovaj slučaj.


Svi su ilegalni migranti, strani državljani, od Republike Hrvatske zatražili međunarodnu zaštitu, tj. azil.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!