Osijek - grad po mjeri mlade obitelji Šmit

31.08.2021.

20:20

Autor: Marina Gantar/Dnevnik/IMS/V.K./HRT

Ima li nade z Slavoniju

Ima li nade z Slavoniju

Foto: Marina Gantar / HRT

Već se dugo izvještava o surovoj stvarnosti i iseljavanju iz Slavonije. No u skoroj budućnosti nešto bi se moglo promijeniti jer je u osječkom KBC-u za 3% više poroda u odnosu na prošlu godinu. 

Mirna Šmit, mlada majka, za HRT je kazala da je Osijek njezinoj obitelji bio prirodni odabir za život. 

- Imamo dovoljno za lagodan život u Osijeku. Možda ne bi bio takav u nekom drugom gradu u Hrvatskoj, a možda niti negdje izvan, kazala je te dodala da ni ona niti suprug ne rade u IT sektoru već u nevladinom i u sportu.

Na pitanje koje su dobrobiti življenja u Osijeku, Šmit je rekla da je to s jedne strane dovoljno malen grad kako bi vam sve bilo dovoljno blizu, a s druge strane i dovoljno veliki gdje se čovjek može osjećati da zapravo živi u urbanom središtu. Siguran je za odrastanje, mirno roditeljstvo, a dovoljno je i zelen, dodala je.

- Financijska potpora koju kao mladi roditelji dobivamo od grada, županije, države zaista je važna, ali nije dugoročno rješenje. Grad Osijek bi trebao imati razvijenu mrežu socijalnih usluga i veće oblike podrške da se mladi ljudi sve više odluče na roditeljstvo, naglasila je Šmit.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!