Inicijativa "Spasi me" će tražiti zabranu da djeca žive s nasilnicima

04.04.2021.

22:48

Autor: HRT/Hina/V.B.

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Osnivačica inicijative "Spasi me" Jelena Veljača najavila je kako će Inicijativa u utorak na sastanku s ministrom Josipom Aladrovićem tražiti da se zabrani da djeca žive s nasilnicima te traže i otkaz timu novogradiškog Centra za socijalnu skrb, a drži da je "njihov propust" za zatvor.

- Kako kaže naša Ana Pecotić: treba naložiti da se dostavi popis svih obitelji u kojima je itko ikad osuđen za nasilje i informacija gdje se nalaze djeca, da li s nasilnikom/nasilnicom. Treba ZABRANITI život maloljetnika s osuđenim nasilnicima, napisala je u nedjelju Veljača u objavi na Facebooku u povodu ozljeđivanja i smrti dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške.


To će "Spasi me" tražiti u utorak, 6. travnja u 13 sati, kad imaju sastanak s ministrom Aladrovićem, a tražit će, kako je navela, i "otkaz i oduzimanje licenci i/ili dozvole za rad cijelom 'stručnom' timu iz Nove Gradiške".

- Osobno mislim da se mora vidjeti ima li šanse da tim kazneno odgovara. Nisam pravnica, ali sam majka i čovjek i mislim da je njihov propust za zatvor, izjavila je Veljača.

Vezano za slučaj, Veljača je navela kako su policajci utvrdili da je majka prošle srijede, 31. ožujka, zlostavljala svoju kći udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udaraca djevojčica je zadobila teške ozljede glave i drugdje po tijelu, nakon čega je zapala u komatozno stanje, a na Uskrs i izgubila bitku za život.

Navela je i da je socijalna radnica u obitelji bila svaki tjedan te da su iz Centra za socijalnu skrb komentirali kako "ništa nije upućivalo" na tragediju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!