Inspekcija Ministarstva zdravstva u KB-u Sveti Duh

20.06.2023.

Zadnja izmjena 12:10

Autor: T.V./HRT

Inspekcija Ministarstva zdravstva u KB Sveti Duh

Inspekcija Ministarstva zdravstva u KB Sveti Duh

Foto: HTV / HRT

Ne prestaju reakcije nakon tragične smrti u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh. Podsjetimo, u javnost je dospio slučaj vezan za pacijenticu koja je u KB stigla zbog uganuća zgloba, a ugušila se pecivom. Pokrenuti su unutarnji nadzor bolnice, policijska istraga, a onamo je danas stigla i inspekcija Ministarstva zdravstva.

- Nažalost, 62-godišnjakinja je preminula na hitnom prijmu u KB-u Sveti Duh. Došla je zbog uganuća skočnog zgloba, ugušila se jedući pecivo. Otvoreno je pitanje koliko je i je li smjela jesti bez nadzora i je li imala drugih dijagnoza zbog kojih se to nije smjelo dogoditi. Sve će to utvrditi istraga. Jučer je ovdje bila policija, poduzimaju sve potrebne radnje. Danas je u bolnicu došla inspekcija Ministarstva zdravstva, uzimaju svu potrebnu dokumentaciju i ovdje će biti iduća tri dana. Ono što su nam potvrdili iz bolnice je da su uzeli snimke videonadzora i predat će ih policiji. Rezultati istrage ne očekuju se u idućih desetak dana. Nakon toga bit će sve jasnije, a jasno je i da će inspekcija Ministarstva zdravstva po rezultatima postupati prema zakonu, javila je za podnevni Dnevnik novinarka HTV-a Ruža Ištuk.

Na redovitoj konferenciji za novinare utorkom slučaj je komentirao gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

- Ne vidim da je bilo indicija da se radi o nasilnoj smrti ni da se radi o nečem drugom zbog čega bi trebalo pozvati policiju. Međutim, u svakom slučaju neka bude policija, neka se napravi istraga i neka se raščisti. To je nama apsolutno u interesu. Što se tiče same bolnice, oni su odmah pokrenuli internu istragu koja još traje, rekao je gradonačelnik.

Kaže kako mu se čini da se od KB-a Sveti Duh pokušava napraviti slučaj.

- Mislim da se na neki način pokušava od KB-a Sveti Buh napraviti slučaj, što ona nije jer ako pogledamo statistike, rezultate i ishode liječenja u Svetom Duhu i usporedimo ih s drugim bolnicama u Hrvatskoj, Sveti Duh sigurno nije ni blizu najgora bolnica, poručio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!