17:01 / 16.07.2020.

Autor: Melita Šare/Dnevnik/IMS/HRT

Inspektori na terenu - kako se provode mjere zaštite?

-

-

Foto: - / -

Jadran trenutačno "češlja" oko sto inspektora, i turističkih i sanitarnih.
Više od stotinu sanitarnih i turističkih inspektora krenulo je u koordiniranu akciju nadzora. Pod povećalom je gotovo 800 hotela, više od 200 kampova i 61 luka nautičkog turizma. Posebno se gleda kako se provode mjere zaštite protiv koronavirusa. S inspektorima je na zadarskom i biogradskom području bila i naša ekipa.

Prvo "odlikaši". Kamp s pet zvjezdica u Zadru. Sezona je otvorena početkom lipnja i dosad im se nije javio nijedan turist s temperaturom. Ipak, izolacijske su sobe spremne. Svi zaposlenici s maskama i vizirima. No, ne muči inspektore samo koronavirus, traže oni i legionelu, salmonelu.

- Uzorkovali smo vodu za ljudsku potrošnju i tako ćemo utvrditi ispravnost vode za ljudsku potrošnju, rekla je sanitarna inspektorica Katica Boban.

U ove  luksuzne šatore i mobilne kućice stane i do 1400 ljudi. Ove sezone nema ih toliko, sigurnost je na prvom mjestu.

- Dodatni troškovi jesu, to sigurno, ali nama je važnija sigurnost svih naših djelatnika i gostiju, rekla je Kristine Barić, voditeljica prodaje i marketinga kampa.

Druga točka naša najveća Marina Bibinje-Sukošan. Inspektorica Iva Dunatov naslušala se svakakvih izlika. Ali najčešće, kada im banu na vrata, čuju ovo.

- Zašto ste baš došli kod mene. To je ono najučestalije što se dogodi, rekla je.

I ovdje sve kako treba.

- Obično to budu manji prekršaji, primjerice nedostaju normativi, cjenici, dodala je.

Inače, Jadran trenutačno "češlja" oko sto inspektora, i turističkih i sanitarnih. No, kako kažu, cilj im nije kažnjavanje.

- Nije nam cilj kažnjavanje, nego nam je cilj da osiguramo što kvalitetniju i sigurniju uslugu našim građanima tako i svim turistima koji borave diljem republike Hrvatske, rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

I na kraju hotel u Biogradu. Nitko ne smije ući bez maske i dezinfekcije ruku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!