14:14 / 21.04.2021.

Autor: B.A./HRT

Fuchs: Očekivao sam veći postotak zainteresiranih za cijepljenje

Radovan Fuchs

Radovan Fuchs

Foto: HTV / HRT

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da su podaci o zainteresiranima za cijepljenje u sustavu obrazovanja obrađeni i upućeni prema HZJZ-u te da se interes razlikuje po županijama, pri čemu je kao posebno problematičnu istaknuo Dubrovačko-neretvansku županiju. 

Fuchs je naglasio kako liste nisu zatvorene - prijavljivanje će biti moguće i dalje, ovo je uvid u trenutno stanje.


- Po županijama se taj interes razlikuje, rekao je Fuchs, dodavši da je u jednoj županiji iskazani interes svega oko 16 posto, a u drugoj oko 46 posto, s time da je Grad Zagreb iznad 40 posto.


Fuchs je naglasio i da je dio prosvjednih radnika procijepljen, pogotovo u Međimurskoj, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, a dio je cijepljen već ranije u prvim akcijama cijepljenja. Dodao je i da je oko 12 posto prosvjednih radnika od početka pandemije preboljelo COVID.


Upitan o razlozima malog interesa za cijepljenje kod prosvjetnih radnika Fuchs je rekao kako ne može tako lako odgovoriti na to pitanje.


- Ja sam očekivao zaista veći postotak zainteresiranih, pogotovo kad se sjetite što su sve sindikati od samog početka inzistirali, tražili i tako dalje, i sad kad smo došli do faze da je sve posloženo i organizirano, sad nemamo baš idealan odaziv. Pogotovo u nekim županijama, rekao je Fuchs.


Posebno je istaknuo Dubrovačko-neretvansku županiju, dodavši kako se radi o županiji u kojoj su i ranije imali problema s općedruštvenim stavom oko cijepljenja protiv raznih drugih bolesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!