18:55 / 04.01.2019.

Autor: HRT

Istekao rok dokad je Izrael trebao odgovoriti SAD-u i vezi sa zrakoplovima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U ponoć je istekao rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na njegovo pismo u kojem navodi da mogu Hrvatskoj prodati zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu.
U ponoć je istekao rok do kada je Izrael trebao odgovoriti američkom State Departmentu na njegovo pismo u kojem navodi da mogu Hrvatskoj prodati borbene zrakoplove F-16 Barak ako s njih skinu svu svoju opremu.

- Plenković za HRT: Ako stvari ostanu ovakve kao danas, vjerojatno odustajemo od kupnje F-16
- Plenković: Ako ne dobijemo tražene avione, poništit ćemo natječaj
- Axios: Pompeo i Netanyahu ne mogu se dogovoriti oko F-16
- Tabak: Natječaj je fijasko, ali daje nam otvorene ruke 

HRT-ova dopisnica iz SAD-a Branka Slavica izjavila je za Dnevnik 3 da ovu temu u State Departmentu ne žele komentirati. 

- Još uvijek čekamo odgovor izraelskog veleposlanstva u Washingtonu. Znamo da Izrael o svom odgovoru odmah mora obavijestiti i Hrvatsku. Posljednjih šest mjeseci u Washingtonu su trajali izravni pregovori izraelske i američke strane. Oko nekih točaka bio je postignut napredak, ali u konačnici sve je zapelo i čini se da je nerješivo, kazala je.

Premijer Andrej Plenković jučer je za HRT izjavio da nije optimist i da je vrlo vjerojatno da će Hrvatska odustati od ovoga posla. 

Dobro obaviješteni izraelski mediji u međuvremenu su javili da nisu uspjeli napori premijera Benjamina Netanyahua da postigne politički dogovor s američkom stranom oko prodaje izraelskih zrakoplova F-16 Hrvatskoj, istaknula je HRT-ova dopisnica.  
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!