20:50 / 18.07.2021.

Autor: HRT

Istok Hrvatske zahvatio jak vjetar s kišom, padala stabla, i dalje stižu dojave građana

Ilok, Ilustracija

Ilok, Ilustracija

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Istok Hrvatske zahvatio je jak vjetar s kišom, padala su stabla uz prometnice. Županijski centar 112 Vukovar zaprimao je dojave građana o nevremenu.

Jak vjetar s kišom zahvatio je danas između 17:30 i 18:30 sati Vukovarsko-srijemsku županiju, od Iloka prema Vukovaru. Srušeno je nekoliko stabala uz prometnice. Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je 10-ak dojava građana o nevremenu, za sada nema informacija o većim štetama, objavili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Županijski centar 112 Osijek i dalje zaprima dojave građana, navode iz Ravnateljstva civilne zaštite. Ističu kako je riječ o srušenim stablima u Osijeku, Josipovacu, Belom Manastiru, Čemincu i Kneževim Vinogradima, vodi u podrumu u Osijeku i Petrijevcima te problemima s električnom energijom na području Osijeka, Sarvaša, Belišća, Novog Čeminca i Kopačeva. Uz to, jak vjetar razbacao kante za smeće po prometnicama u Osijeku, dodaju.


Građani u Slavonskom Brodu su dojavili o padu stabla na cestu. U Novoj Gradiški dojava o većoj količini blata i mulja na cesti, pojavi velike rupe na kolniku, nekoliko ispumpavanja vode iz podruma i odštopavanje šahta. Problem s električnom energijom imaju i u Iloku i u Vukovaru, u kojem je dojavljeno i o srušenim stablima.

Jak vjetar praćen kišom i tučom počinio je znatne štete na poljoprivrednim površinama, posebno na oranicama pod kukuruzom i suncokretom, štete uočene i u vinogradima, dodaju iz Ravnateljstva. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!