Ivić: Devet umrlih u splitskom KBC-u, najviše u jednom danu od pojave pandemije

19:04 / 10.12.2021.

Autor: V.K./Hina/HRT

9 umrlih u splitskom KBC-u, najviše u jednom danu od pojave pandemije

9 umrlih u splitskom KBC-u, najviše u jednom danu od pojave pandemije

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split dr. Ivo Ivić u petak je izjavio da je devet umrlih osoba zaraženih koronavirusom u splitskom KBC-u najveći broj umrlih u jednom danu u toj zdravstvenoj ustanovi od pojave pandemije.

- Nikada od pojave pandemije nismo u KBC-u Split imali situaciju da u jednom danu umre devet osoba pozitivnih na covid infekciju kao što se to dogodilo u posljednja 24 sata, rekao je Ivić za Hinu. Po njegovim riječima, većina od ovih devet osoba su starije životne dobi s kroničnim bolestima i koje se nisu cijepile.

- Posljednjih nekoliko dana čak oko 80 posto pacijenta pozitivnih na covid infekciju nije se cijepilo i moramo ih primiti, što nam stvara poteškoće. Ti pacijenti su osobe starije od 75 ili 80 godina i imaju kronične bolesti te se odbijaju cijepiti govoreći da im cijepljenje neće pomoći jer maju kroničnu bolest. To je potpuno izokretanje činjenica," istaknuo je dr. Ivić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!