Ivica Puljak: Split će biti čist grad i dalje

05.04.2023.

19:14

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/T.D.

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Dnevnik / HRT

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak gostovao je u Dnevniku HTV-a te rekao kako je zadovoljan što su radnici splitske Čistoće prihvatili ponudu i što je završen štrajk.

Nakon jutrošnjeg štrajka, radnici splitske Čistoće postigli su dogovor s gradonačelnikom Puljkom. Obećano im je 100 eura bruto dodatka na plaću. Splitu više ne prijeti napuljski scenarij, mir između Grada i radnika Čistoće trajat će barem godinu dana, koliko i kolektivni ugovor.

- Ključno je da smo se danas dogovorili da sve ostane u financijskim okvirima koje tvrtka Čistoća može podnijeti bez da se povećavaju cijene komunalnog odvoza otpada za građane Splita. Imali smo ponudu koja je u financijskom smislu bila otprilike onoj koju su oni danas i prihvatili. Ja sam zadovoljan što su radnici prihvatili ponudu i što je završen štrajk te se vratili na posao. Grad Split će biti čist grad i dalje, rekao je Puljak.

Plaće dostojne za život


Istaknuo je kako je Čistoća solventna tvrtka.

- Rekao sam da radnici Čistoće imaju najveće plaće od svih komunalnih radnika u Hrvatskoj, ali ja nisam rekao da su to velike plaće. Neke zahtjeve smo mogli prihvatiti. Mislim da svi radnici u Hrvatskoj imaju male plaće i da bi sve plaće trebalo povećati. Zato se bavim politikom da građanima Splita i sutra, ostale Hrvatske, omogućim plaće dostojne za život, rekao je. 

"Grad Split smo zatekli u dosta zapuštenom stanju"


Naglasio je kako je izgrađena i gradi se infrastruktura za odvajanje otpada.

- Čak smo i jedan kvart uzeli kao pilot projekt. Kad građanima omogućimo infrastrukturu za odvajanje, građani to i rade. Karepovac će trajati još nekoliko godina. Mi se pripremamo za taj dan, gdje moramo još više poraditi na infrastrukturi i odvajanju otpada. Uskoro krećemo u dodatnu kampanju gdje ćemo građane motivirati na odvajanje otpada i odgovorno ponašanje. Građani su sve bolji, tvrtka Čistoća je sve bolja. Grad Split smo zatekli u dosta zapuštenom stanju. Segment komunalnih usluga značajno je popravljen u godinu i pol dana. Grad Split će na kraju prvog mandata ove vlasti biti najbolji grad u odvajanju otpada u Hrvatskoj, naglasio je.

Odgovornost za izgradnju Lećevice je na županiji.

- Ja se nadam da će županija ubrzati proceduru. Dajemo sve od sebe da pomognemo u tom važnom procesu. To je vrlo važan projekt za sve nas, rekao je Puljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!