12:41 / 14.11.2021.

Autor: HRT

Iz Grabovca biciklima prema Vukovaru

Biciklisti s Plitvica sve do Vukovara

Biciklisti s Plitvica sve do Vukovara

Foto: HRT / HRT

Za nekoliko dana obilježit će se 30. godišnjica najveće tragedije u Domovinskom ratu, pada Vukovara. U spomen na vukovarske žrtve petnaestak plitvičkih biciklista krenulo je jutros na 4. memorijalnu vožnju, trodnevni put dug više od 400 kilometara, iz Grabovca prema Vukovaru.

Nakon tri dana puta, sudjelovat će u Koloni sjećanja 18. studenoga te će na taj način športskim duhom odati počast gradu heroju i svim žrtvama Domovinskog rata.

- Idemo odati počast svim poginulima, svim žrtvama i to je naš pijetet i iz poštovanja idemo – izjavio je Luka Požega iz Biciklističkog kluba Plitvice.

I Milan Špehar naglašava da se ovim činom želi pokloniti žrtvi Vukovaru.

- Svima koji su izgubili najmilije u Domovinskom ratu, mi smo ovdje inače u ratu bili prognani, posebno smo osjetljivi na to – kaže.

- Atmosfera je vrhunska, petnaest biciklista spremni smo, obljetnica je trideseta, nema opuštanja – poručio je Andrija Mesić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!