Iz Splita letovi za 21 europsko odredište

17.03.2022.

17:37

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/I.B./HRT

-

-

Foto: - / -

Nacionalni avio-prijevoznik Croatia Airlines u splitskoj Zračnoj luci predstavio je ljetni red letenja koji će ove sezone povezivati Hrvatsku i 21 europsko odredište. Split je odabran jer je lani ostvario najveći promet u državi. Ovoga ljeta očekuju se novi pozitivni trendovi.

Nakon zimskog sna idućega vikenda započinje ljetni red letenja.

- Za sada ne osjećamo posljedice ove sigurnosne krize u Europi, a s druge strane imamo dojam da kako jenjava pandemija da je interes pojačan, rekao je pomoćnik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

Zbog rata u Ukrajini zračna luka će izgubit oko 60 tisuća planiranih putnika i sedam prijevoznika iz Rusije i Ukrajine.To je manje od dva posto prometa. Prošla je godina okončana s više od milijun i pol putnika a ostvarena je i dobit od 23 milijuna kuna.

Zračna luka Split planira povećanje prometa za 30 posto u odnosu na prošlu godinu tako da bi ostvarili oko dva milijuna putnika, rekao je pomoćnik direktora za komercijalne poslove Ante Teklić.

I u Croatia Airlinesu očekuju najviše od splitske zračne luke pa su svoj ambiciozni red letenja predstavili upravo u Spltu koji će tijekom ljeta biti povezan s ukupno 18 europskih odredišta.Zagreb s 15 ,a Dubrovnik sa šest. Croatijini će zrakoplovi letjeti na ukupno 41 međunarodnoj liniji.

Tijekom ljetne sezone planiramo odraditi 16 tisuća letova i staviti na rapolaganje 1,7 milijuna sjedala kako bi osnačili turistički proizvod i odgovorili na potražnju na tržištu, istaknuo je direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo.

Već je krenula prodaja karata po promotivnim cijenama a cijene će se prilagođavati cijenama energenata a moguća je i korekcija reda letenja sukladno epidemiološkom stanju ili pak sigurnosnoj situaciji u Europi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!