14:35 / 26.04.2021.

Autor: HRT/M.N.

Croatia Airlines u svibnju širi mrežu letova iz Europe prema Zagrebu

Zrakoplov Croatia Airlinesa

Zrakoplov Croatia Airlinesa

Foto: Jurica Galoic / PIXELL

Nacionalni zračni prijevoznik Croatia Airlines u svibnju širi mrežu letova iz europskih metropola prema Zagrebu i jadranskim odredištima, a zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje se osigurava letovima u redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač i Pula. 

U svibnju su planirani redoviti međunarodni letovi iz Zagreba u 13 europskih odredišta - Amsterdam, Beč, Bruxelles, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München, Pariz, Rim (via Split), Sarajevo, Skoplje i Zürich.


U odnosu na travanj planira se pojačanje mreže međunarodnih letova iz europskih metropola prema jadranskim odredištima pa bi Zračna luka Split u svibnju, uz postojeće linije za Frankfurt, München i Rim, trebala biti povezana i s Bečom, Londonom i Zürichom. Također, planira se i obnova redovitih međunarodnih letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, priopćeno je iz Croatia Airlinesa.


Planiran je nastavak sezonskih letova Osijek - Split i Osijek – Dubrovnik te povezivanje glavnog grada Zagreba s pet domaćih odredišta (Split, Dubrovnik, Zadar, Pula i Bol). 


Planirani red letenja sukladan je aktualnoj tržišnoj potražnji i podložan ad hoc promjenama, ovisno o razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu, odnosno ograničenjima i pravilima pojedinih država u vezi s protokom putnika, što izravno utječe na potražnju za uslugama zračnog prijevoza. 


Putnicima se i dalje preporuča da se uoči putovanja detaljno informiraju o svojim letovima i uvjetima putovanja u pojedine države, a sve relevantne informacije mogu se dobiti na prodajnim mjestima Croatia Airlinesa i u agentskoj mreži, a dostupne su i na internetskim stranicama tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!