16:16 / 26.10.2021.

Autor: V.K./Hina/HRT

Iz ukradenog transformatora isteklo tisuću litara rashladnog ulja

Iz ukradenog transformatora isteklo tisuću litara rashladnog ulja

Iz ukradenog transformatora isteklo tisuću litara rashladnog ulja

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj / PIXSELL

Policija je podnijela kaznene prijave protiv kradljivca transformatora u riječkim Škurinjama i vozača koji je, prevozeći plijen, onečistio okoliš jer je iz ukradenog transformatora putem iscurilo oko tisuću litara rashladnog ulja.

Primorsko-goranska policija u utorak je izvijestila da je kriminalističkim istraživanjem utvrdila kako je 27-godišnji državljanin Srbije u kolovozu ove godine ukrao transformator iz trafostanice izvan funkcije u Škurinjama u Rijeci.

Za posao je angažirao i 49-godišnjeg vlasnika kamiona s dizalicom koji mu je ukradeni transformator pomogao ukrcati. No, prilikom ukrcaja je došlo do oštećenja otuđenog transformatora pa je putem iz njega isteklo oko tisuću litara rashladnog ulja.

Nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak parkirao kamion na travnatu površinu u Saršonima u Rijeci, ulje je i dalje nastavilo istjecati čime je, kako kažu u policiji, mogao trajnije ili u znatnoj mjeri ugroziti kakvoću tla te život ili zdravlje ljudi.

Vrijednost ukradenog transformatora policija procjenjuje na 200 tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!