Izaslanstvo VAD-a kod Jandrokovića: Sinjska alka 7. kolovoza

15:14 / 14.06.2022.

Autor: HRT/IMS/Hina

Izaslanstvo VAD-a kod Jandrokovića

Izaslanstvo VAD-a kod Jandrokovića

Foto: Hrvatski sabor / sabor.hr

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak izaslanstvo Viteškog alkarskog društva (VAD) predvođeno predsjednikom Stipom Jukićem, koje ga je izvijestilo o pripremama za 307. Sinjsku alku, koja će se održati 7. kolovoza.

Predstavnici VAD-a upoznali su Jandrokovića s aktivnostima u organizaciji ovogodišnje Sinjske alke, koja se održava 7. kolovoza, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Predsjednik Sabora Jandroković iskazao je punu potporu Viteškom alkarskom društvu na organizaciji i održavanju ovog tradicionalnog natjecanja. Istaknuo je značaj Sinjske alke u promicanju hrvatske tradicije, nacionalnog identiteta i kulturno-povijesne baštine.

Uvrštenjem na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva UNESCO-a, Sinjska alka postala je i kulturna manifestacija od svjetskoga značenja.

- Predsjednik Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukić zahvalio je na potpori i ujedno uputio službeni poziv na 307. Sinjsku alku, što je predsjednik Hrvatskoga sabora sa zadovoljstvom i prihvatio, dodaje se u priopćenju.

U izaslanstvu Viteškog alkarskog društva na sastanku su bili i zamjenik predsjednika Dinko Bošnjak, gvardijan i upravitelj Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Ante Čovo, alajčauš Ivica Filipović Grčić, arambaša Ivo Vukasović, tajnik Ivan Nasić te članovi Upravnog odbora VAD-a Mladen Vučković i Igor Vidalina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!