Lokalni izbori 2021. : Mostu u Zagrebačkoj skupštini 3 mandata

16.05.2021.

18:33

Autor: Nikolina Ćosić/IMS/HRT/M.N.

Zvonimir Troskot nakon prvih rezultata

Zvonimir Troskot nakon prvih rezultata

Foto: IMS/HTV/ / HRT

Most je, prema podacima izbora za zagrebačku Gradsku skupštinu objavljenima u ponoć osvojio 6,20% glasova što bi im donijelo 3 mandata, što je za njih veliki uspjeh. U Osijeku zajedno s Domovinskim pokretom Most je za  Gradsko vijeće osvojio 17,89 posto glasova. U Splitu za gradsko vijeće Most dobija 7,95%. U Rijeci za gradonačelnika Mostov kandidat Marin Miletić osvaja 11,21 posto, a lista za Gradsko vijeće 10,28 posto. Za Skupštinu Splitsko-Dalmatinske županije Most osvaja 14,30% glasova, a u Dubrovačko-neretvanskoj 19,60%. 

Kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot iza 20 sati izjavio je za HRT kako će nakon 3,77 posto glasova koje je dobio vjerojatno biti šesti izbor Zagrepčana, ali za Skupštinu su ostvarili povijesni izbor. 


Najavio je kako će u Skupštinu iz Mosta doći mladi i stručni. Sada smo jedna od tri nacionalne stranke koje će biti prisutne u skupštinama četiriju velikih gradova u Hrvatskoj, rekao je.


Igrali smo vrlo pošteno i u par mjeseci smo napravili fenomenalan rezultat. Mi u ovom trenutku ne razmišljamo o koaliranjima u zagrebačkoj Skupštini, s sada prvo treba vidjeti službene rezultate dodao je Troskot.

Kada su se na političkoj sceni pojavili prije devet godina prepoznati su kao svojevrsna treća opcija, no na lokalnim izborima prije četiri godine njihovi rezultati nisu pratili njihova očekivanja. U Zagrebačku skupštinu nisu uspjeli ući ni s jednim zastupnikom. Na jugu zemlje bili su najuspješniji među biračima, a ove godine očekuju bolje rezultate u svim dijelovima Hrvatske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!