Izgorjela dva automobila u Žbandaju kod Poreča

18.04.2023.

Zadnja izmjena 10:48

Autor: T.V./HRT/Hina

Izgorjela dva automobila u Žbandaju kod Poreča

Izgorjela dva automobila u Žbandaju kod Poreča

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Dva su osobna automobila u potpunosti izgorjela u noći s ponedjeljka na utorak zbog požara koji je na vozilima buknuo oko tri sata u Žbandaju, mjestu nedaleko Poreča, izvijestila je u utorak ujutro istarska policija.

Kako se doznaje od zapovjednika porečke javne vatrogasne postrojbe Denisa Matoševića, nakon dojave na teren su izašla tri vatrogasna vozila porečke Javne vatrogasne postrojbe s četiri vatrogasca.

Po dolasku na mjesto događaja, požar se već razbuktao, ali je ubrzo lokaliziran oko 3.20 a potom i u potpunosti ugašen oko 3.45 sati.

Automobili pulskih registarskih oznaka u potpunosti su izgorjeli s time da se jedno vozilo nalazilo u dvorištu, dok je drugo bilo parkirano na cesti. Upravo iz tog razloga sumnja se da je požar podmetnut, a neslužbeno se doznaje da je u požaru nastala manja materijalna šteta i na obližnjem ugostiteljskom objektu gdje je puklo staklo.

- Mi nemamo nikakve informacije. Ja samo mogu reći da je našim dolaskom na intervencijom spriječeno širenje požara. Jedan je automobil gorio u blizini kuće tako da je spriječeno širenje požara na samu kuću, rekao je Denis Matošević, zapovjednik JVP-a Poreč, za HTV.

Iz istarske policije doznaje se da će tijekom dana policijski službenici, u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja, obaviti očevid nakon kojeg će biti utvrđene okolnosti događaja i materijalna šteta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!