Određen istražni zatvor osumnjičeniku za palež vozila sutkinje

14.04.2023.

11:15

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Osumnjičeni za kazneno djelo

Osumnjičeni za kazneno djelo

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Sudac istrage osječkog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 37-godišnjem osumnjičeniku, kojeg se tereti da je na Uskrs 9. travnja zapalio automobil sutkinji toga Suda Vlasti Šimenić Kovač, doznaje se u petak na Županijskom sudu.

Sudac istrage osumnjičeniku je odredio jednomjesečni istražni zatvor, što je predložilo osječko Općinsko državno odvjetništvo, zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponoviti istovrsno kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo, izvijestili su sa Suda ne navodeći identitet okrivljenika i sutkinje.

Okrivljenog 37-godišnjaka tereti se da je 9. travnja 2023. između 5 i 6 sati, u središtu Osijeka, prišao vozilu marke BMW X6 i ispod njega bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, a potom se udaljio.

Automobil je u potpunosti izgorio, oštećeno je i vozilo koje je bilo parkirano uz njega, a 62-godišnjoj vlasnici nastala je materijalna šteta od 30 tisuća eura.

Neslužbeno se doznaje da je okrivljenik susjed sutkinje Vlaste Šimenić-Kovač, a da su narušeni dobrosusjedski odnosi bili motiv kaznenog djela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!