Završena akcija izvlačenja besposadne letjelice na Jarunu

13.03.2022.

09:57

Autor: HRT

Izvlačenje letjelice na zagrebačkom Jarunu

Izvlačenje letjelice na zagrebačkom Jarunu

Foto: HRT / IMS

Završena je akcija izvlačenja besposadne letjelice sovjetske proizvodnje koja se u četvrtak srušila blizu Studentskog doma "Stjepan Radić" u Zagrebu. Dizalica je iz kratera izvukla trup letjelice, koji je bio pod zemljom. 

Galerija
Ministar obrane Mario Banožić obišao je u nedjelju mjesto pada letjelice na zagrebačkom Jarunu, Foto: Slavko Midzor /PIXSELL
Ministar obrane Mario Banožić obišao je u nedjelju mjesto pada letjelice na zagrebačkom Jarunu, Foto: Slavko Midzor /PIXSELLMinistar obrane Mario Banožić obišao je u nedjelju mjesto pada letjelice na zagrebačkom Jarunu, Foto: Slavko Midzor /PIXSELLMinistar obrane Mario Banožić obišao je u nedjelju mjesto pada letjelice na zagrebačkom Jarunu, Foto: Slavko Midzor /PIXSELL

Na mjestu pada bili su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj i ministar obrane Mario Banožić, koji je potvrdio da su pronađeni tragovi eksploziva i tragovi koji upućuju na to da ovo nije bila izvidnička letjelica. Istragom se tek treba utvrditi tko ju je lansirao.

Studenti koji su bili evakuirani jučer navečer vratili su se u svoj smještaj, no jutros u 7.30 ponovno su evakuirani. Za HTV su rekli kako razumiju cijelu situaciju, da su evakuirani zbog svoje sigurnosti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!