20:11 / 25.10.2020.

Autor: HRT

Jadan: Trenutno na čekanju za obradu 401 uzorak

-

-

Foto: - / -

U bolnici u Zaboku je 25 zaraženih pacijenata. Dio njih s blažim simptomima je prebačen na kućno liječenje, a ostali dio zaraženih je u izdvojenom dijelu bolnice.
Mjere koje je uveo nacionalni stožer - od utorka vrijede za sve županije. No lokalni stožeri mogu odrediti još strože mjere - pogorša li se stanje na njihovu području. S terena se iz Zaboka za Dnevnik javila Nikolina Ćosić, reporterka HRT-a.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

U bolnici u Zaboku je 25 zaraženih pacijenata. Dio njih s blažim simptomima je prebačen na kućno liječenje, a ostali dio zaraženih je u izdvojenom dijelu bolnice.

Tomislav Jadan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije je rekao za Dnevnik HRT-a kako je trenutno na čekanju za obradu testova 401 uzorak.

- Nekoliko dana se čeka na nalaze, rekao je i dodao kako se uzima puno uzoraka i oni se  šalju u Zagreb. Došlo je do toga da se ta količina uzoraka ne može odraditi u normalnom vremenu, naglasio je Jadan.

Istaknuo je da preporučuje ljudima koji nisu dobili nalaz, da se ponašaju kao da su pozitivni, što znači da se pridržavaju epidemioloških mjera.

Ravnatelj je istaknuo kako u Zavodu rade 2 epidemiologa, ali na ispomoći su i liječnici školske i socijalne medicine, isto tako i medicinske sestre.

- Imamo organiziran rad u smjenama koji započinje u 7 sati i rade do 20 sati, naglasio je.

Jadan je još jednom poručio kako se treba držati mjera i samo tako možemo stati na kraj epidemiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!