Prilično jak potres kod Petrinje magnitude 4,2 te potom slabiji 2,8

17.08.2021.

02:16

Autor: P.F./HRT

Potres kod Siska

Potres kod Siska

Foto: EMSC / Twitter

Na području središnje Hrvatske u 1:58 zabilježen je jači potres magnitude 4,2 prema Richteru. Samo 29 minuta kasnije zabilježen je jedan slabiji magnitude 2,8.

Noćas u 1 sat i 58 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4,2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice.

Potres se osjetio u široj okolici Petrinje i Siska te okolici Zagreba.

Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) javio je kako je epicentar bio 48 kilometara jugoistočno od Zagreba, odnosno 10 km jugozapadno od Siska. Hipocentar je bio na dubini od 10 km.

Na području Zagreba podrhtavanje tla osjetilo se desetak sekundi.

Zasad nema informacija o štetama, no one su moguće na već oštećenim objektima iz velikog potresa koji je bio 29. prosinca 2020. na području Petrinje s magnitudom od 6,2 prema Richteru.

Novi, slabiji potres zatresao je isto područje 29 minuta kasnije, u 2:27. Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres ponovno s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!